Inka Pad 1 Online (Groep): Kennis, kosmovisie, en kern-oefeningen van het Inka Pad

Course Dates: Open-ended
Enrollment Dates: 6 January 2019 - 16 March 2019
Who can Enroll: Anyone
Course Language: Nederlands
Price: € 197,00
Enrollments Finished

About the Course

In drie cursussen over het Inka Pad, de spirituele traditie van de Inka’s, geef ik de lessen door over de drie kanten van het Inka pad, zoals ik die tussen 2003 en 2016 ontving van mijn leraar Juan Nuñez del Prado. 

Inka Pad 1 (“Rechterkant van het pad”) gaat over de begrippen, achtergronden en basiskennis van de Inka-traditie.

Inka Pad 2 (“Midden van het pad”) behandelt energetische oefeningen, achtergronden en inwijdingen die gaan over het sociale en relationele contact tussen mensen onderling, de energie van het hart, en het contact met de energetische krachten van Water en Aarde, Zon en Wind, de Kosmos en Moeder Aarde. 

Inka Pad 3 (“Linkerkant van het pad”) is helemaal gericht op het zelf leren werken met energie, je eigen krachten ontwikkelen, en die krachten integreren tot een uniek en sterk “Zelf”, waardoor je je eigen leven kunt sturen en creëren.

Hieronder vind je een beschrijving van deze Inka Pad 1 online cursus. Maar kijk ook eens op de website van INEEN voor wat meer achtergronden: www.ineen.org/inka-spirit/

 

Wil je tóch liever in je eigen tempo de lessen volgen?
Wil je alle lessen in één keer ontvangen en kunnen openen?
Dan kan je deelnemen aan de Inka Pad 1 Online INDIVIDUEEL cursus. 
Heb je al betaald voor de Groeps-versie van Inka Pad 1 Online? 
Neem dan contact op, zodat je je deelname kunt overzetten.

 

Rechterkant: 
de kennis, de kosmovisie, de meer intellectuele benadering van de Inka-traditie. 

Inka Pad 1 behandelt de “Rechterkant van het pad“, de meer intellectuele begrijpende kennis, het overzicht van de belangrijkste basisbegrippen, de kosmovisie, en de basis-oefeningen in het werken met energie. In Inka Pad 2 (Midden) staan sociale relaties en de energie van het hart centraal, en in Inka Pad 3 (Linkerkant) gaat het meer om het concreet werken met energie om dingen in de werkelijkheid te beïnvloeden. Deze drie kanten van het pad geven samen alle kennis en oefeningen die een mens tot de hoogste vorm van spirituele en persoonlijke ontwikkeling kunnen brengen. 

Kern-begrippen en -oefeningen
In deze eerste cursus leer je de drie kern-oefeningen van het Inka pad: saminchakuy, saywachakuy en jucha mijuy: contact maken met kosmische energie, aarde-energie en met de energie die ontstaat in de ontmoeting met andere energieën. Je leert jezelf lichter en helderder te maken, je ontvangt kracht uit de aarde, en je leert hoe je energetisch je relatie met andere mensen kunt verbeteren en meer in harmonie kunt brengen.

Lichte en zware energie
Je leert wat lichte energie is, en wat zware energie is en hoe die zich tot elkaar verhouden. De ontwikkeling die je doormaakt als je leert om zware energie in lichte energie om te zetten, zorgt voor een versnelde activering van je “Inka Zaad”, jouw menselijke mogelijkheid om verlicht te raken. Hoe meer lichte energie je in je energieveld hebt, hoe dichter je bij de hogere niveaus van bewustzijn komt. 

Niveaus
De niveaus van bewustzijn die in de Inka-lessen beschreven worden geven de spirituele stadia aan van jouw pad naar een hoger bewustzijn, en misschien zelfs verlichting. Elk niveau is een manier van leven, van denken en voelen en doen, die duidelijk anders is dan het vorige niveau, en ook  anders dan het volgende. De niveaus kennen en begrijpen zorgt ervoor dat je jezelf beter begrijpt, en dat je makkelijker kunt communiceren met mensen die sterk van jou verschillen. 

Relaties
Je leert over je contact met andere mensen met gelijksoortige of juist heel verschillende energie. We doen een oefening met het ervaren van mannelijke en vrouwelijke energie, en het integreren van verschillen en tegenstellingen tot een groter en krachtiger energetisch geheel.

Het laatste deel van deze cursus is gewijd aan twee initiaties. Een initiatie is een begin, een inwijding. Een nieuwe ervaring. In deze Inka Pad 1 online cursus vertel ik over de 2 initiaties die in deze cursus gegeven worden. In een online cursus dan dat natuurlijk niet “live” gebeuren. Maar je kunt de achtergronden ervan wel leren kennen, en je voorbereiden op het moment dat je de initiatie kunt ontvangen. 

Initiaties
Deze 2 initiaties van de Rechterkant van het Inka Pad zijn de inwijding in het 4e niveau van bewustzijn (je hoofd, hart en handelen kunnen verbinden met de energie van de hele wereld), en de verbinding ontvangen met de lijn van spirituele leraren, die al honderden jaren van leraar op leerling deze kennis doorgegeven hebben, versterkt en bekrachtigd. 

Driedaagse
Aan het einde van de online cursus-serie van 3 Inka Paden wordt er een driedaagse georganiseerd: op 31 mei, 1 en 2 juni 2019. Tijdens die 3 dagen doen we alle oefeningen, gaan we buiten in de natuur het Inka energiewerk toepassen, en ontvang je alle initiaties van het Inka Pad. 

Als je de 3 cursussen hebt gedaan (nu in de online versie, of eerder al eens “in het echt”) dan kan je meedoen met alle 3 de dagen. De driedaagse is een mooie afronding van de serie online lessen, en het blijkt dat vrijwel iedereen die de online lessen volgde er aan mee wil doen. In de driedaagse integreer je alle lessen en rond je ze af zoals de lessen bedoeld zijn. 

 

Opbouw van de cursus
Elke Inka Online cursus bestaat uit 9 modules. Een module is een eenheid van 2 of 3 video-lessen, soms aangevuld met een audio-opname, over een bepaald onderwerp wat deel is van de cursus, van deze “kant van het pad”. 

In Inka Pad 1 wordt elke module gevolgd door een aantal vragen, die je uitnodigen verder na te denken over de lesstof, en het geleerde toe te passen op je eigen situatie. 
In de online Inka cursussen 2 en 3 zijn er minder vragen, maar juist meer opdrachten om zelf oefeningen te herhalen en uit te proberen, en juist meer je ervaringen aan te spreken. 

In deze cursus met “begeleiding” kan je altijd een bericht sturen aan de docent (Margo), met je vragen of opmerkingen. De vragen worden zoveel mogelijk behandeld in de “Vragensessies” die elke 2 à 3 weken worden gepland. In de emails die je wekelijks krijgt worden de vragensessies aangekondigd. De Vragensessies zijn online bijeenkomsten via “Zoom”, een programma waardoor deelnemers met elkaar en met de docent kunnen praten, elkaar kunnen zien, en op die manier ook een band opbouwen. Er worden opnames gemaakt van de Vragensessies die beschikbaar zijn voor de deelnemers aan de cursus. Op die manier kan je dus zowel de modules als de vragen die beantwoord zijn terugkijken, lesstof herhalen en vragen nog eens afluisteren. 

De lessen “moet” je doen in de aangeboden volgorde. Alleen dan bouwt alles logisch op elkaar voort, en begrijp je ook echt waar het over gaat. Je kunt de modules op je eigen moment doen en in je eigen tempo. Elke week komt er een nieuwe module vrij. Het doorwerken van de module kost ongeveer 1,5 tot 2,5 uur. 

 

 

Praktisch:

Een overzicht van de modules van Inka Pad 1 Online vind je in het onderdeel “Cursusstructuur”.

Wat heb je nodig om deze online cursus te volgen?

– Toegang tot een computer, laptop of tablet met de mogelijkheid om geluid af te luisteren

– Ongeveer 3 uur per week tijd om de lessen te luisteren en het huiswerk te doen. Het werkt het beste als je die uren echt tijd voor jezelf maakt, zonder afleiding, in een rustige ruimte. 

– Een camera in je computer of tablet is fijn, maar niet persé noodzakelijk. Je kunt ook aanwezig zijn bij de vragensessies zonder camera. 

– Een microfoon is wel fijn als je live bij de vragensessies aanwezig bent, want dan kan je ook actief iets vragen. Als dat niet mogelijk is kan je ook via de chat-functie je vragen stellen. 

– Verder is er niets nodig! Je kunt de presentaties van de lessen downloaden, dus zelfs aantekeningen maken is niet persé nodig. De videolessen blijven nog lang toegankelijk en kunnen op aanvraag ook gedownload worden. 

 

 Contact

Heb je nog vragen? Twijfel je of deze cursus iets voor jou is? Of heb je al besloten deel te nemen maar wil je nog extra dingen weten? Neem contact met me op, ik beantwoord graag je vragen!

 

Margo Kistemaker

 

Opbouw van de cursus

  • Introductie
  • Module 1: Kosmovisie, lichte en zware energie
  • Module 2: Pachamama, leven in tijdruimte
  • Module 3: De drie kanten van het pad
  • Module 4: Het Inka Zaad en de 7 niveaus van bewustzijn
  • Module 5: Zware energie eten en verteren
  • Module 6: Verbinden met de ander
  • Module 7: Je krachten delen
  • Module 8: Misha, Paqo, Ayllu
  • Module 9: Despacho’s maken
  • Module 10: Bronnen, boeken, blogs
  •  

 

Enrollments Finished

Instructors

Margo Kistemaker


This entry was posted in . Bookmark the permalink.